Hoppa till innehåll

Kasta inte bort dina saker

De flesta personer som lever i västvärlden har bra mycket mer ägodelar än de egentligen behöver. Vilket inte alls är något problem, alla har rätt att leva så bekvämt som möjligt. Men ibland kan det bli svårt att veta vad du ska göra med dina saker. Till exempel om du flyttar från en större bostad till något lite mindre. Eller om du ska flytta någonstans tillfälligt. Då kan det vara bra att hitta en lösning på förvaring av dina saker.

Ett alternativ är att sälja eller ge bort. Men det är inte alltid du vill göra det. Ibland sparar du vissa möbler och saker för dina barn, men de är inte riktigt redo att ta emot dem ännu. Eller så vet du att du kommer tillbaka och då behöver dina saker. Så det bästa är att låsa in dem någonstans där de inte blir förstörda. Kanske på dina föräldrars vind, men där brukar det redan vara fullt med saker.

En lösning på förvaringsproblemet

Ett bra alternativ är att hyra ett förråd. Det finns bra och säkra möjligheter där du kan vara säker på att dina saker är trygga. Om du vill finns det stora förråd där du kan låsa in dina möbler och ännu större saker. Eller så väljer du en mindre storlek med plats för det allra viktigaste. Prinsens Lagers förråd finns på flera orter.

På många ställen så drar hyresvärdar och ägare ner på plats för extra förvaring. Vindsutrymmen byggs om till lägenheter och så vidare. Det skapar en viss situation för de som bor på ett begränsat utrymme. Du får ofta inte plats med allt i en lagom stor lägenhet. Speciellt inte om du sysslar med vintersporter eller något annat som tar upp plats. Lär dig mer om hur du på bästa sätt kan förvara dina ägodelar.

Återvinning är bra för miljön

De flesta sparar på sina saker för att de tycker om dem. Eller för att de vill ge bort dem till någon kär person. Men om du tänker på det så är det också nyttigt för miljön. Genom att återanvända saker, eventuellt måla om dem, så sparar du på dina omgivningar. Viktigt med säker förvaring av dina saker.

Barnfamiljer är ofta bra på det här. Du sparar säkert både barnvagn och säng om du planerar att skaffa fler barn. Ofta är de så pass dyra att du gärna utnyttjar dem maximal. Tills vidare får de stå i förrådet, men när det är dags så är det bara att ta fram dem. Cyklar, surfbrädor, motorcyklar, skidor, hjälmar och allt annat du behöver under vissa perioder är annat som gärna läggs in i ett förråd.

På det här sättet slipper du köpa nytt hela tiden. Det blir bra för både plånbok och miljö. För när du har hittat något du verkligen tycker om så är det bäst att inte släppa det ifrån sig. Vem vet när du hittar något liknande igen? Har du inte plats där du bor är det bara att hyra ett förråd. En perfekt förvaringslösning för de flesta familjer.