Hoppa till innehåll

Plastkrympning – Hur du plastar din båt

Plastkrympning är en process där värme används för att återställa plasten. Den förbättrar utseendet på alla plaststycken, från kläder till soptunnor och båtar. Plast kan krympas med hjälp av en plastkrympmaskin eller, vilket är vanligare, en värmepistol. Nordisk Plastkrympning hjälper dig med inplastning av din båt.

Det första steget i denna process är att lägga ner ditt föremål på en plan yta så att du har lätt tillgång till alla sidor samtidigt för hela processen. Börja med att slå på värmepistolen och vifta den fram och tillbaka över ena sidan tills den blir varm. Du vänder sedan snabbt på den till en annan helt VÄRM sida av produkten innan den första börjar svalna igen, vilket bara bör ta några sekunder om du gör det på rätt sätt. Upprepa dessa steg med varje sida av din produkt tills den är helt krympt.

Hur mycket kostar det att krympa in en båt?

Den genomsnittliga tiden för denna process är ungefär 10 minuter. Beroende på storleken på din produkt kan du behöva betala runt 1000 kr i de flesta järnaffärer, inklusive värmepistol och krympfilm. Detta kommer att variera kraftigt beroende på plats och storlek på köpet samt andra faktorer som vem du köper av och var de är belägna. Mycket stora produkter som behöver flera lager förpackning innan de krymps kan kosta mellan 2000 och 3000 kr eller mer.

För att krympförpacka en båt på rätt sätt kan du räkna med att spendera cirka 1000 för värmepistolen och själva inplastningen

För att krympförpacka en båt på rätt sätt kan du räkna med att spendera ungefär 100 dollar för värmepistolen och själva förpackningen. Det är inte dyrt, men det är bara nödvändigt att göra detta en eller två gånger under båtens livstid.

Hur täcker man en båt?

Det första steget när du ska täcka något föremål med plastfilm är att lägga ner det på en plan yta så att du har lätt tillgång till alla sidor samtidigt för hela processen. Börja med att slå på värmepistolen och vifta den fram och tillbaka över ena sidan tills den blir varm.

Hur plastförpackar man en båt?

För att krympinplasta en båt ordentligt kan du räkna med att spendera 100 dollar för värmepistolen och själva inplastningen. Det är inte dyrt, men det är bara nödvändigt att göra detta en eller två gånger under båtens livstid. Börja med att lägga produkten på en plan yta så att du har lätt tillgång till alla sidor samtidigt under hela processen. Slå sedan på värmepistolen och vrid den fram och tillbaka över ena sidan tills den blir varm. Du vänder sedan snabbt på den till en annan helt HETT sida av produkten innan den första börjar svalna igen, vilket bara bör ta cirka 5 sekunder om du gör det korrekt. Upprepa dessa steg med varje sida av produkten tills den är helt krympt.