Hoppa till innehåll

Alla behöver ett kassaskåp

I seriernas värld samlar de rika på sig guldmynt och stora sedelbuntar som de sedan lägger i sitt kassaskåp. Alternativt simmar i, om de är Joakim von Anka. Verkligheten är lite annorlunda, men egentligen inte så mycket. Ett kassaskåp är bra att ha för de pengar du har hemma, eller på ditt företag. Nu för tiden är det kanske inte så vanligt med kontanter, men de är fortfarande tillgängliga. Speciellt inom vissa branscher, där omsättningen är stor.

Men ett kassaskåp är ju inte bara till för pengar. Här kan du förvara vad som helst som du tycker är värdefullt. Eller rättare sagt allt det du inte vill ska bli stulet eller förstört. På många arbetsplatser låser de in viktiga dokument, kanske till och med sina bärbara datorer. Stämplar och annat som bara bör hanteras av behöriga måste också hållas under uppsikt. Vad som helst som är värt något för dig bör du förvara på ett effektivt sätt.

Låsa in dina saker

I hemmet finns det också en hel del som du kan vilja ha i ett kassaskåp. Det måste ju inte nödvändigtvis vara sådant som är värdefullt för andra. Men för dig handlar det om minnen eller något annat som berör din familj. Dokument som du inte vill ska försvinna. Många kassaskåp är ju även säkrade mot vatten-eller brandskada. Butikskassas kassaskåp är praktiska för att skydda dina ägodelar.

På jobbet kan ett kassaskåp vara till skydd mot rån, som kan vara nog så otrevligt. De anställda behöver aldrig ha mer än en viss summa pengar i sin kassa, resten låser de in med en gång. Det finns speciella kassaskåp som du inte kan öppna. Därför är det ingen vits med att råna, för du kommer ändå inte åt pengarna. Intressant läsning i Göteborgs-Posten om det dumpade kassaskåpet.

kassa

Skåp för alla tillfällen

Att hålla reda på finanserna och dina pengar är ett måste när du driver verksamhet. Det är viktigt att kunderna kan betala utan att behöva vänta, och att du har växel till hands. Nu för tiden betalar de flesta med kort, och även för det är det bra med ett effektivt system. Tänk bara på vad du gör med dina gamla skåp och maskiner. Vanligt att lämna kassaskåpet ute i skogen.

Det är bra att låsa in sådant som du inte vill att andra ska komma åt. En av orsakerna till att kort blivit så vanligt är just för att det är ett säkert sätt att driva handel på. Du behöver inte låsa in dina kontanter, för de byter aldrig hand. Det gör att du kanske bara behöver ett litet kassaskåp för de allra viktigaste sakerna. Lås gärna in de maskiner du använder för att märka varor och ta emot betalningar.

Ett kassaskåp fungerar som allra bäst om du sätter fast det med bultar. Antingen i väggen, eller alternativt på golvet. Då kan tjuvar inte ta det med sig för att öppna det någon annanstans. Det är också enklare att gömma det om du gör ett hål i väggen och hänger en tavla för det. Eller i golvet och lägger mattan över. Ta väl hand om dina ägodelar, de är dina och ingen annans.